een idee?

over dorst

Dorst werkt aan de VPRO van de toekomst, samen met de nieuwe generatie journalisten en makers.

Missie

Dorst is het audiovisuele lab voor vernieuwing bij de VPRO. Bij Dorst ontwikkelen getalenteerde jonge makers en journalisten programma’s, formats en zichzelf. Dorst biedt jonge makers en journalisten tussen de 20 en 34 ruimte om te experimenteren, maar ook ondersteuning van ervaren VPRO’ers, met als doel nieuw talent door te laten stromen binnen de VPRO.

Dorst richt zich op dezelfde thema’s als de VPRO als geheel: onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap en geschiedenis. Daarbij ziet Dorst het als haar taak om een jong publiek (18-34) bij de VPRO te betrekken.

Vernieuwing staat bij Dorst voorop, maar vindt plaats binnen de bredere missie van de VPRO, een publieke omroep die een baken van intelligent amusement en eigenzinnige journalistiek vormt en een keurmerk is voor verdieping en oprechte nieuwsgierigheid.

Binnen de VPRO-missie vormen creativiteit, wereldburgerschap, innovatie en eigenzinnigheid de leidraad, met het publiek als uitgangspunt. Voor dat publiek, de creatieve klasse, wil de VPRO een knooppunt zijn van vakmanschap en expertise, betrokkenheid en passie.

Dorst staat open voor nieuwe audiovisuele plannen. Lees hier hoe je een plan kunt indienen om te ontwikkelen binnen Dorst. Check hier een overzicht van alle ausiovisuele producties die eerder werden gemaakt bij Dorst.

Contact

heb je een vraag voor de redactie van dorst?

mail dorst: dorst{at}vpro.nl

of schrijf een brief en stuur die naar:
vpro t.a.v. dorst
postbus 11
1200 jc hilversum 

Eindredactie: Ruby Deelen
Redactie: Randy Vermeulen & Karen van Dijk
Productie: Nynke Jurgens
Stagiair redactie: Niels Fokkens
Stagiair productie: Ramantou Lukanza