Verwachte films

Verwachte films

De VPRO investeert in kwaliteitsspeelfilms. Een aantal hiervan wordt gemaakt in het kader van ontwikkelingsprojecten als de Telefilm of De Oversteek. Hier vind je een overzicht van verwachte televisie-uitzendingen van VPRO-films.

one night stand

Vanaf 2 oktober

Een nieuwe serie One Night Stands gaat op het NFF 2016 in première en wordt later dit jaar uitgezonden. One Night Stand-films zijn televisiedrama's gemaakt door beginnende regisseurs en al dan niet ervaren scenaristen.

Brozer

28 oktober en daaraan voorafgaand; 21 oktober ook Broos


In de film Broos van Mijke de Jong uit 1997, kwamen vier zussen samen. Het is inmiddels 15 jaar later. Een van de zussen heeft kanker en gaat dood. Het gezelschap komt samen om hun zus te steunen in het naderende onvoorspelbare. De voorbijgegane jaren hebben de vrouwen ouder, soms zachter, soms wijzer gemaakt. En soms bleek de tijd niets te hebben veranderd. Maar zus Muis, die tegen haar dood aankijkt, deelt dit proces als een raadsel, als blinde muur en als uitnodiging om aan deel te nemen. Samen springen ze in het diepe zonder te weten waar ze uit gaan komen.

Brozer is het vervolg op Broos, een film waarvan de gehele cast in 1997 een Gouden Kalf kreeg voor beste actrices.

nena

16 december

Nena
speelt zich af in de zomer van 1989. De Muur wankelt en Europa wacht in spanning af wat de herfst zal brengen. Als de zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader is ze tot op het bot gekwetst. Tegelijk wordt ze voor het eerst in haar leven verliefd, op de jonge Carlo. Zijn vader is pas net uit de kast gekomen. Terwijl Nena haar eigen levenslust ontdekt, beseft ze hoe het bestaan voor haar vader Martin steeds uitzichtlozer wordt.

Nena is ontwikkeld binnen het traject van De Oversteek.