Onzichtbaar Nederland: Meet Ups

Verbreed uw blik in de Twentse Welle in Enschede en in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Een Blik in de Toekomst en Achter de Schermen met Onzichtbaar Nederland

Als we de eerste vier uitzendingen met de thema’s stad, contact, energie en water achter de rug hebben, wordt het tijd om de balans op te maken over de toekomst van Nederland.

Bestel hier uw kaarten

Meet up - Enschede

De VPRO heet u op 12 december van harte welkom in de Twentse Welle in Enschede voor de tweede meet up van Onzichtbaar Nederland. Vanuit de voormalige textielfabriek kunt u een debat bijwonen met interessante gastsprekers. We nodigen u graag uit zelf deel te nemen aan de discussie over de toekomst van onze steden. Hoe zullen nieuwe technologische ontwikkelingen onze steden revolutionair veranderen? Hebben windmolens wel de toekomst als het gaat om milieuvriendelijke energieoplossingen? En bent u al bereid om op kweekvlees over te stappen?

We bespreken het met de futuroloog Paul Ostendorf, trendwatcher Richard van Hooijdonk, Creative Design Director lifestyle trends bij Philips, Claudia Lieshout en onderzoeker van de Urban Futures Studio in Utrecht, Peter Pelzer

maandag 12 december
Twentse Welle

Het Rozendaal 11

Enschede

19.30 uur: zaal open

20.00 uur: aanvang programma

Meet up - Amsterdam

De makers van Onzichtbaar Nederland geven op 12 januari 2017 een blik achter de schermen van het programma. Wilt u ook zien hoe het verleden en de toekomst met de nieuwste animatietechnieken in beeld zijn gebracht? Eindredacteur, Geert Rozinga, datajournalist Frederik Ruys en senior projectmanager VPRO Digitaal, Geert-Jan Strengholt, vertellen u graag over de achtergronden bij de totstandkoming van Onzichtbaar Nederland. Hoe maak je de wereld zoals die er vroeger uitzag weer beeldend en invoelbaar? Welke data heb je nodig om de onzichtbare impact van verschillende generaties van het telecomnetwerk, dat ons ook steeds sneller internet aanbiedt, bloot te leggen? Waar begin je met het bedenken en het creëren van een virtuele voorstelling van de binnenstad van Amsterdam in de toekomst? Kom naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en hoor het van de makers zelf!

donderdag 12 januari
Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179

Amsterdam

19.30 uur: zaal open

20.00 uur: aanvang programma

Virtual Reality

Voorafgaand aan en na afloop van het debat krijgt u tevens de gelegenheid om aan het heden te ontsnappen en kunt u met een speciaal voor Onzichtbaar Nederland ontwikkelde Virtual Reality presentatie een tour nemen door de binnenstad van Amsterdam in de toekomst.

Kaarten kosten 7,50 euro en kunt u hier bestellen