alle podcasts op een rij

Nooit meer een aflevering van je favoriete programma missen? Neem een podcastabonnement. Dan komen alle nieuwe afleveringen automatisch op je computer of telefoon.

Hieronder vind je de iTunes links naar de podcasts van alle lopende programma's van de vpro. Daaronder de rss feeds, gevolgd door een overzicht van veelgestelde vragen.
Alle recente en gearchiveerde podcasts van de vpro staan in de iTunes Store op een rijtje.

directe links voor rss readers

veelgestelde vragen vpro podcasts

- Hoe abonneer ik me op een podcast?
Dit is op verschillende manieren mogelijk. 
iTunes op de pc: Open iTunes en ga naar de iTunes Store en zoek op een podcast via het zoekveld geheel rechtsboven. In het resultatenoverzicht klikt u op de podcast naar wens. U bent nu op de podcastpagina van een programma. Klik hier op 'Abonneer mij'. De nieuwste afleveringen worden nu automatisch gedownload.
Podcastapps op mobiele apparaten: Zoek op een podcast en klik op 'Abonneer' of 'Subscribe'. Het is ook mogelijk om de RSS feed van een podcast toe te voegen. Dit overzicht vind je hierboven.

- Waarom staan sommige programma's er dubbel in?
Van sommige programma's zijn naast de hele uitzendingen ook losgeknipte fragmentenfeeds beschikbaar. In het podcast- en RSS overzicht is dit aangegeven middels 'hele afleveringen' en 'fragmenten'. De podcastfeed van de hele uitzending heeft altijd de benaming 'Uitzending gemist...' voor de titel staan.

- Ik ben geabonneerd op een podcast op een iPhone of iPad, maar ik krijg geen nieuwe afleveringen te zien. Hoe kan dat?
Dit probleem kwam voor in de Podcast app van Apple. Dit is sinds de laatste update (eind januari 2014) opgelost door Apple. Het is aan te raden de app te updaten of desnoods te verwijderen en opnieuw te installeren.
Mocht het probleem zich toch nog voordoen is het te omzeilen door de losse afleveringen handmatig uit de feed te downloaden of een alternatieve podcast-app te downloaden. Goeie apps zijn Downcast, Instacast, iCatcher of Pocket Casts.

- Waarom zijn maar een beperkt aantal afleveringen op te vragen?
Een podcastfeed is geen archief. In het geval van de vpro podcasts zijn de laatste 20 afleveringen altijd beschikbaar. Oudere afleveringen zijn te beluisteren op de Luisterpagina's van vpro.nl of de programmapagina's.

- Zijn er ook RSS feeds van de podcasts?
Jazeker. Elke podcast is feitelijk een RSS feed. Wanneer je je niet via iTunes abonneert heb je het adres hiervan nodig, deze zijn hier te vinden. 
Goeie RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

- Zijn er ook podcasts van oude programma's?
Het overzicht op de Podcast pagina toont enkel lopende programma's. Van sommige programma's uit het verleden bestaan nog podcastfeeds, zoals Radio Bergeijk, Bieslog, Ronflonflon, te vinden in de vpro pagina binnen iTunes

- Bestaat de Radio Gemist app van de VPRO nog?
Nee, de Radio Gemist app is inmiddels uit de AppStore gehaald. Na vier jaar is de app technisch zo verouderd dat het updaten en actueel houden niet meer betrouwbaar was. Het beluisteren van de radioprogramma's van de VPRO kan inmiddels via podcasts en op de websites. Ook Woord.nl, de omgeving voor gesproken woord programma's, ontsluit een groot deel van het radio-archief van VPRO en andere omroepen.