alle vpro podcasts

Nooit meer een aflevering van je favoriete vpro programma missen? Neem een gratis podcastabonnement. Dan komen alle nieuwe afleveringen automatisch op je computer of telefoon.

Onderaan deze pagina vind je de links naar de podcasts in de iTunes Store, de rss feeds en de veelgestelde vragen.

iTunes links

Nieuw!

Cultuur

Interviews

Verhalen

Journalistiek

Dorst

Radiodrama

Muziek

Humor

geschiedenis

RSS Feeds

directe links voor rss readers

Deze links kun je gebruiken in een rss-reader en in gespecialiseerde podcast apps voor Android en iOS toestellen. 

Lopende programma's

► argos
► bureau breda (VPRO Dorst)
► bureau buitenland
► radio doc
► toendra
► het marathoninterview (alles voor 2013)
► het marathoninterview (alles na 2013)
► nooit meer slapen  uitzendingen
► nooit meer slapen  fragmenten
► ovt
► vpro dorst
► woord

Veelgestelde vragen

 • ► Hoe abonneer ik me op een podcast?

   

  Dit is op verschillende manieren mogelijk: 


  iTunes op de pc: Open iTunes en ga naar de iTunes Store en zoek op een podcast via het zoekveld geheel rechtsboven. In het resultatenoverzicht klikt u op de podcast naar wens. U bent nu op de podcastpagina van een programma. Klik hier op 'Abonneer mij'. De nieuwste afleveringen worden nu automatisch gedownload.


  Podcast apps op mobiele apparaten: Zoek op een podcast titel en klik op 'Abonneer' of 'Subscribe'. Het is ook mogelijk om de RSS feed van een podcast toe te voegen. Dit overzicht vind je hierboven.

   

 • ► Waarom zijn er dubbele programma's?

   

  Van sommige programma's zijn naast de hele uitzendingen ook losgeknipte fragmentenfeeds beschikbaar. In het podcast- en RSS overzicht is dit aangegeven middels 'hele afleveringen' en 'fragmenten'. De podcastfeed van de hele uitzending heeft altijd de benaming 'Uitzending gemist...' voor de titel staan.

   

 • ► waarom staan niet alle afleveringen erbij?

   

  Een podcastfeed is geen archief. In sommige podcasts zijn de laatste 20 afleveringen beschikbaar. Oudere afleveringen zijn te beluisteren op de Luisterpagina's van vpro.nl of de programmapagina's.

   

 • ► Zijn er ook RSS feeds van de podcasts?

   

  Jazeker. Elke podcast is feitelijk een RSS feed. Wanneer je je niet via iTunes abonneert heb je het adres hiervan nodig, deze zijn hier te vinden. 
  Goeie RSS readers zijn bijv. FeedlyNetvibesNewsblur en The Old Reader.

   

 • ► Zijn er podcasts van oude programma's?

   

  Het overzicht op de Podcast-pagina toont vooral lopende programma's. Van sommige programma's uit het verleden bestaan nog podcastfeeds, zoals Radio Bergeijk, Bieslog, Ronflonflon, te vinden in de vpro pagina binnen iTunes

   

 • ► Bestaat de Radio Gemist app nog?

   

  Nee, de Radio Gemist app is inmiddels uit de AppStore gehaald. De app was technisch zo verouderd dat het updaten en actueel houden niet meer betrouwbaar was. Het beluisteren van de radioprogramma's van de VPRO kan inmiddels via podcasts en op de websites. Ook Woord.nl, de omgeving voor gesproken woord programma's, ontsluit een groot deel van het radio-archief van VPRO en andere omroepen.