Meet Up @ ESNS

14 jan

Verkenning van de toekomst van storytelling: spreading stories

Datum
14 januari 2017
Tijd
13:00 - 18:00
Locatie
Groningen

Meetup @ ESNS

VPRO Medialab Meet Ups

Als omroep vertel je verhalen op tv, radio en internet. Maar verhalen zijn tegenwoordig overal: op je lijf, in de trein, op je telefoon. Hoe kun je nieuwe en onverwachte platforms inzetten om verhalen te vertellen? Welk verhaal leent zich voor welk medium? En niet onbelangrijk, hoe bereik je daar publiek? Met de reizende dialoog ‘VPRO Medialab Meet Up’ trekt VPRO Medialab het land in om de toekomst van storytelling te onderzoeken. Mediamakers en verhalenvertellers met verschillende achtergrond en vanuit diverse disciplines ontmoeten, onderzoeken en inspireren elkaar: van programmamaker tot journalist, van creative coder tot game-ontwikkelaar en van kunstenaar tot innovatie-expert.

In samenwerking met 5 landelijke mediafestivals onderzoeken we 5 aspecten van storytelling. Op Eurosonic/Noorderslag is dat Spreading Stories.

Meet Up @ ESNS

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. Samen met Eurosonic Noorderslag lanceert VPRO Medialab dit jaar de Future of Media-programmalijn in de conferentie. Het thema is spreading stories: hoe bereik je mensen die geen radio meer luisteren? Hoe gaan omroepen en muzikanten om met het veranderende medialandschap? Wie zijn de nieuwe spelers in dat landschap en hoe pakken andere Europese makers en mediaplatforms dat aan?

Meet the media

Samen met Eurosonic/Noorderslag nodigen we inspirerende (inter)nationale makers en mediaplatforms uit. Na een keynotepresentatie over storytelling, schuif in je in groepjes aan bij je favoriete maker of medium. In kleine setting ontleed en onderzoek je met elkaar hoe het medium het verhaal beïnvloedt, het format bij het medium past en hoe jij de maker kan helpen en hij jou. 

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt, daarover lees je tegen die tijd hier meer.