Meet Up @ ESNS

11 jan
13 jan

Verkenning van de toekomst van storytelling: spreading stories (exacte datum wordt nog bekend gemaakt!)

Datum
11 januari 2017 T/M 13 januari 2017
Tijd
0:00 - 0:00
Locatie
Groningen

Meetup @ ESNS

VPRO Medialab Meet Ups

Als omroep vertel je verhalen op tv, radio en internet. Maar verhalen zijn tegenwoordig overal: op je lijf, in de trein, op je telefoon. Hoe kun je nieuwe en onverwachte platforms inzetten om verhalen te vertellen? Welk verhaal leent zich voor welk medium? En niet onbelangrijk, hoe bereik je daar publiek? Met de reizende dialoog ‘VPRO Medialab Meet Up’ trekt VPRO Medialab het land in om de toekomst van storytelling te onderzoeken. Mediamakers en verhalenvertellers met verschillende achtergrond en vanuit diverse disciplines ontmoeten, onderzoeken en inspireren elkaar: van programmamaker tot journalist, van creative coder tot game-ontwikkelaar en van kunstenaar tot innovatie-expert.

In samenwerking met 5 landelijke mediafestivals onderzoeken we 5 aspecten van storytelling. Op Eurosonic/Noorderslag is dat Spreading Stories.

Meet Up @ ESNS

In januari stoppen we voor de vierde halte van onze reizende dialoog op het belangrijkste platform voor Europese muziek: Eurosonic/Noorderslag. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. In de Meet Up staat Spreading Stories centraal en bespreken we nieuwe vormen van distributie en impact. In de data-dagen van ESNS wordt ingegaan op big data en hoe dat muziekdiensten helpt met het voorzien van relevante muziek voor luisteraars. We gaan in op vragen als ‘Hoe gaan omroepen en muzikanten om met het veranderende medialandschap?’ ‘Wie zijn de nieuwe spelers in dat muzieklandschap?’ ‘Hoe bereik je mensen die geen radio meer luisteren en wat doen andere Europese omroepen daaraan?’ 
 

Meedoen met de Meet Up?

Benieuwd hoe anderen omgaang met diverse vormen van media en platforms om hun verhaal te vertellen? Wil je aanschuiven bij de makers en meedenken over de toekomst van storytelling? Dat kan!

Tickets kosten 10 euro, binnenkort kunnen ze hier gekocht worden.

Programma

Het programma-overzicht ziet er als volgt uit: 

  • Inloop
  • Introductie
  • Presentaties van 2 van de 6 makers
  • Meet the makers ronde 1
  • Meet the makers ronde 2
  • Paneldiscussie met de 6 makers
  • Afronding
  • Borrel

Meet the makers

Samen met Eurosonic/Noorderslag nodigen we zes inspirerende (inter)nationale makers uit. Na twee van hun presentaties over storytelling, schuif in je in groepjes aan bij je favoriete verhalenverteller. In kleine setting ontleed en onderzoek je met elkaar hoe het medium het verhaal beïnvloedt, het format bij het medium past en hoe jij de maker kan helpen en hij jou. 

De zes makers worden binnenkort bekend gemaakt, daarover lees je tegen die tijd hier meer.