aflevering 10, maandag 2 november

de fractie

In de tiende aflevering: De persoon die Tim bedreigd heeft kan elk moment worden ontmaskerd. De spanningen rond de partijleider-verkiezing, waarvan de uitslag live op tv bij Suus bekend zal worden gemaakt, lopen op.

De tiende aflevering was de laatste van dit tweede seizoen, maar niet van de serie. Momenteel zijn de opnamen bezig voor het derde seizoen, dat in het voorjaar te zien zal zijn. 

De Fractie is een politieke dramaserie waarin de fictieve fractie van de VPN, de Vrijzinnige Partij Nederland, wordt gevolgd in de dagelijkse werkelijkheid van politiek Den Haag.

Iedere maandagavond om 23.00 uur op NPO2. 

Na het aftreden van fractievoorzitter Marise Collee doen Tim Snel, Michael de Jonge en Dara Westerhof een gooi naar de macht in de VPN.

Partijleider Jan Leusingh houdt zijn voorkeur geheim, en staat tegelijkertijd zelf voor lastige keuzes in zijn privéleven. Terwijl Vincent Capteijns positie als spindoctor onder druk komt te staan, kiezen de fractieleden steeds meer hun eigen weg en is er van fractiediscipline steeds minder sprake.

Intussen worden de VPN-politici op de huid gezeten door een dagelijkse politieke talkshow, die de agenda van de politiek flink beïnvloedet; de bijzondere band tussen Tim en de brutale presentatrice, gespeeld door Daphne Bunskoek, speelt daarbij een grote rol.

personages & twitterbio's

De VPN @VPNfractie
nieuwe politiek | innovatie | ICT | netwerkpartij

Tim Snel @VPNtim
VPN | nieuwe economie | fietsen in Den Haag | strandwandelingen

Marise Collee @VPNmarise
(Gewezen) fractieleider van de VPN in de Tweede Kamer

Suus @SuusOpTV
Van de talkshow 'Suus'. Iedere werkdag 22u30. Leuk als je kijkt!