Hier vind je het complete recept van rozenbottel-duindoornsiroop.

Deze rozenbottel-duindoornsiroop komt uit aflevering 8 van het derde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met yoghurt.

ingrediƫnten voor de siroop

  • 1 kg rozenbottels, schoon en in stukken gehakt
  • ca. 350 gram duindoornbessen, gerist van de takjes.
  • Ca. 1,5 liter water + ongeveer 500 ml
  • 500 gram suiker
  • 2 takjes rozemarijn

aan de slag

Zet de rozenbottels met de duindoorn en het water op. Laat het op zacht vuur ongeveer 30 minuten koken en schuim telkens het vuil eraf dat komt bovendrijven. Draai dan het vuur uit en laat het aftreksel koelen en tegelijkertijd nog even trekken. Zeef alles door een schone kaasdoek die u in een zeef heeft gelegd. Knijp de pulp goed uit!

Giet nog 500 ml water op de pulp en knijp de pulp opnieuw uit. Giet het (ongeveer 1 liter bij elkaar) vocht in een pan en doe er 500 gram suiker bij. Zet opnieuw op het vuur en laat inkoken tot 1 liter, dus tot 2/3. Voeg rozemarijntakjes toe. Schuim nog eventueel schuim af als dat komt bovendrijven, verwijder de rozemarijn en giet de siroop in een brandschone fles.

Rozenbottel-duindoornsiroop

Aflevering 8: Bulgaarse yoghurt uit Belgiƫ