donderdag 2 juli om 22.00 uur op NPO 3

Most hated family in America

Met leuzen als ‘Thank god for dead soldiers’ en ‘God hates fags’ maakt de Amerikaanse familie Phelps zich niet populair. Louis Theroux bezocht de aanhangers van de Westboro Baptist Church in The Most Hated Family in America (2007).

‘Absoluut, I love it!’ is het antwoord op Theroux' vraag ‘Vind je het leuk als mensen worden overreden door een auto?’ Met de redenatie 'als je dood gaat, komt dat omdat je een zonde hebt begaan' haalt de familie de woede van buurtbewoners op de hals. Het gaat zelfs zo ver dat een van de jonge kinderen uit de familie wordt bekogeld met een drinkflesje, waarop Louis zich afvraagt in hoeverre de kinderen wel besef hebben van de woorden die ze prediken.

Aan het hoofd van de familie staat de in 2014 overleden Fred Phelps, die niets van Theroux moet hebben. Met de rest van de familie trekt Louis Theroux een maand op. De familie bestaat uit 71 leden en woont in een huizenblok met aangrenzende achtertuinen. Hij merkt dat achter de woedendmakende leuzen vriendelijke mensen met een bijzondere levensstijl schuilgaan.

 

Uitzending: donderdag 2 juli om 22.00 uur op NPO 3
Deze uitzending is online te bekijken van 2 juli tot en met 9 juli 2015.