De documentaireserie is gebaseerd op de bestseller van Pieter Steinz, een caleidoscopische reeks essays over honderden culturele iconen uit Europa. Van Beethoven tot Pussy Riot en van Dracula tot Lego. Made in Europe spitst zich toe op acht grote thema’s, gerelateerd aan vrijheid.

Lees verder →

Uitzending: vanaf 12 februari 20.15 uur op NPO2 en 20.10 uur op Canvas.

thema's

1  rebellie - 12 februari
2  religie - 19 februari
vrije vrouwen - 26 februari
4  verbeelding - 5 maart
5  de duistere kant - 12 maart
6  verlangen - 19 maart
7  vernieuwing - 26 maart 
8  idealen - 2 april

verdieping

Op deze website vindt u binnenkort allerlei extra's bij de serie: longreads, gedichten, fragmenten, filmtips, evenementen en nog veel meer. Volg ons op Facebook en Twitter om niets te hoeven missen. 

live events

Bij elke aflevering van Made in Europe worden extra's georganiseerd. Onze partner deBuren vertaalt de televisiereeks elke dinsdag na uitzending naar een verdiepend podiumprogramma in Brussel (19 maart ook in Amsterdam!). Lees hier meer over deze events. 

Rode oren
U kunt nu al meedoen met een erotische schrijfwedstrijd voor de aflevering over 'verbeelding'. Schrijf en doe mee!  

Made in Europe is een documentaireserie gebaseerd op de gelijknamige, bejubelde bestseller van Pieter Steinz over de kunst en cultuur die ons continent bindt. De serie neemt de kijker mee op een rondreis door Europa langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur.  Lees verder →

De VPRO maakt de serie in samenwerking met de VRT / Canvas. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren organiseert naar aanleiding van elke aflevering een evenement. Van een avond over de vrouw en haar garderobe tot een socratische gespreksavond en een erotische verhalenwedstrijd. Meer info.