Alle winnaars van 2015

Dit zijn de winnaars van de Nationale Wetenschapsquiz 2015!

Kandidaten

Het team van uitvinders was dit jaar beter dan dat van wetenschappers. Per team waren er 45 punten te verdelen. De uitvinders waren met een totaal van 19 punten te sterk. De beste kandidaat was met 8/15 punten uitvinder Martin van der Mark

 

Andere winnaars

Publiekswinnaars

Van de mensen die hebben meegespeeld bij het NWO heeft Arno Haverkamp uit Arnhem de eerste prijs gewonnen! Hij wint een weekend Den Haag voor twee personen met exclusieve rondleiding in het Mauritshuis en een eigen afdruk van een schilderij uit de Mauritshuiscollectie. De tweede prijs, een 3d printer, gaat naar Elwin Dijck uit Groningen. De drone gaat naar de winnaar van de derde prijs, dat is Sophie Aldenhuijsen uit Emst!

De groepsprijs, een exclusieve rondleiding in Space Expo, het bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk, is gewonnen door het Wilmott team uit Delft.

Tijdens de opnamens kon het publiek ook via stemkastjes meespelen met de quiz, de winnaars zie je hier links afgebeeld. Ze wonnen het boek 'dingen uitlegger' van Randall Munroe. 

Tweede scherm

Door live mee te spelen met het tweede scherm kon je kans maken op een fantastische interactieve robotdino. Die is gewonnen door Maarten Wesdorp.