Wat vond u de mooiste, verrassendste of meest indrukwekkende aflevering? Voor u op een rijtje gezet: de populairste uitzendingen van het afgelopen seizoen <i>Tegenlicht</i>.

De populariteit van de uitzendingen is gemeten aan de hand van de kijkcijfers die de uitzendingen op televisie en online opleverden, een peiling (bekijk hier de uitslag) en een redactionele stemming, alsmede internationale verkoopcijfers.

Kijkersfavoriet: Groen Goud

De onbetwiste kijkersfavoriet is de uitzending Groen Goud, waarin John Liu laat zien hoe projecten voor ecologisch herstel verdorde vlakten transformeren tot paradijselijke, groene oases. De live videochat met Liu (bekijk hier terug) trok eveneens veel belangstelling.

Redactiefavoriet: De slag om de Arabische kijker

Opvallend: De slag om de Arabische kijker, over de invloed en de werkwijze van de Arabische nieuwszenders Al-Jazeera en Al-Arabiya, is de best beoordeelde uitzending door de redactie van Tegenlicht. Ook is de uitzending verkocht aan o.a. Amerikaanse, Koreaanse en Israëlische omroepen. Toch ontbreekt hij op de lijst met populaire uitzendingen... Eentje voor de fijnproevers?

Allrounder: Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland

In alle peilingen prijkt één naam steevast in de top: Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland, de uitzending waarin de rol van de beruchte Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs bij het Griekse bankroet wordt onderzocht.
De uitzending leverde Tegenlicht ook internationale aandacht op: na de uitzending haalde het extra interview van Tegenlicht-regisseur Alexander Oey met Goldman Sachs' PR-hoofd Lucas van Praag de New York Times.

Runners-up: Doelwit Iran & Eigen Schuld

Andere populaire uitzendingen van dit seizoen:
Doelwit Iran, waarin Iran-correspondent Thomas Erdbrink de Iraanse oorlogsdreiging en de bijbehorende internationale spanningen uitlegt.
Eigen Schuld, waarin filosoof en NRC Next-eindredacteur Rob Wijnberg op zoek gaat naar de oorsprong en de betekenis van ons 'schuld'-principe.
En tenslotte Het Wonder van Baskenland over Mondragón, het stadje in het Spaanse Baskenland dat tevens de grootste coöperatie ter wereld is.