Overige steden

Overige steden

Behalve steden waar wekelijks of maandelijks een lokale Tegenlicht Meet Up wordt georganiseerd, zijn er ook steden die incidenteel of onregelmatig een bijeenkomst hebben.

Sinds 2014 hebben op meer dan veertig locaties Tegenlicht Meet Ups plaats gevonden. Wekelijks worden op verschillende plaatsen Tegenlicht Meet Ups georganiseerd door een gedreven Tegenlicht-community. 

Sinds ruim twee jaar worden wekelijks in het land lokale Tegenlicht Meet Ups georganiseerd door kijkers van het programma. Tientalle mensen praten over de uitzendingen na in o.a Nijmegen, Eindhoven en Alkmaar. Momenteel worden er in meer dan vijfentwintig Nederlandse steden lokale Tegenlicht Meet Ups georganiseerd. Soms eenmalig, maar meestal op regelmatige basis, spannen burgers zich op vrijwillige basis in om de onderwerpen, die in VPRO Tegenlicht aan bod komen naar lokaal niveau te vertalen.

Elke stad organiseert naar eigen invulling de lokale Tegenlicht Meet Ups. De avonden varieren van de klassieke formule met gastsprekers op het podium zoals in De Pletterij in Haarlem en op verschillende locaties in Zeeland, tot aan de brainstormsessies in Den Haag en Rotterdam. Ook de vaak informele ontmoetingsplekken, waar de lokale Tegenlicht Meet Ups plaatsvinden, dragen bij aan het do it yourself-karakter van het initatief. In lokale broedplaatsen komen geïnteresseerden bijeen, maar ook poppodia, voormalige fabrieken, bibliotheken en cafe's worden als Tegenlicht Meet Up locatie ingezet.

Met regelmaat worden de lokale Tegenlicht Meet Up avonden opgemerkt door regionale media, worden knopen doorgehakt zoals in Maastricht waar het Maastrichts Energie Akkoord tijdens de Tegenlicht Meet Up getekend werd, en komen er concrete actieplannen op tafel zoals in Deventer naar aanleiding van hun lokale Tegenlicht Meet Up over Gimme Shelter.

locatie