À la recherche du Proust-snob

À la recherche du Proust-snob

De zomervakantie is begonnen. Misschien dan nu eindelijk maar eens echt beginnen aan de Op zoek naar de verloren tijd-cyclus van Marcel Proust. Of toch maar liever die makkelijke thriller in de tas stoppen? Want waarom zou je van deze Franse klassieker eigenlijk lezen? En zijn er überhaupt nog fanatici die zich wagen aan de duizenden pagina’s, in vertaling of het originele Frans? Emmie Kollau gaat op zoek naar de verloren soort: de Proust-snob.

Dit fragment is onderdeel van

Nooit Meer Slapen

Bakkerszoon Cees Holtkamp trok na zijn opleiding naar Amsterdam, waar hij samen met zijn vrouw, in 1969, een banketbakkerij begon. Zijn drang naar perfectie bracht hem ver: Patisserie Holtkamp is inmiddels een begrip tot ver buiten de stadsgrenzen. Beroemd zijn de kroketten en de Tarte Tatin. Ester Naomi Perquin spreekt met pâtissier Cees Holtkamp. En zijn er nog fanatici die zich wagen aan Marcel Prousts 'Op zoek naar de verloren tijd'? Nooit Meer Slapen gaat op zoek naar de verloren soort: de Proust-snob. Ook hoort u in de serie 'Ongesigneerd' het verhaal achter het ontwerp van straatnaambordjes.