Eten op zijn Vlaams

Eten op zijn Vlaams

Lang voor schrijvers als Abdelkader Benali en Ronald Giphart met kookboeken op de markt kwamen, schreef de Belgische schrijver Louis Paul Boon er al een over de Vlaamse keuken. In de recepten gaat vaak een heel pakje roomboter en natuurlijk schrijft hij over stoofvlees in bier, witlof en boontjes. Ton Meurs is groot Boon-liefhebber en leest zijn 'Eten op zijn Vlaams' vooral niet om er uit te koken, maar om te genieten van de schrijfkunst. Emmie Kollau sprak Meurs en probeert de spuitjesstoemp.

Dit fragment is onderdeel van

Nooit Meer Slapen

Fotografe Charlotte Dumas werkt in Amsterdam en New York. Zij is bekend geworden door haar indringende dierenportretten waarin ze de relatie tussen mens en dier onderzoekt. Komende zaterdag opent in het Tilburgse museum De Pont haar nieuwe tentoonstelling 'Work Horse', waarvoor ze in Japan zeldzame paardenrassen fotografeerde. Pieter van der Wielen spreekt met Charlotte Dumas. En met regisseur Serge van Veggel en actrice Hannah Hoekstra praten we over de opera 'Mariken in de tuin der lusten', welke zondag in première gaat. Met Ton Meurs praten we over het boek 'Eten op zijn Vlaams' van schrijver Louis Paul Boon.