over

VPRO Vrije Geluiden gaat over het mooiste wat er is: muziek

Over VPRO Vrije Geluiden

VPRO Vrije geluiden staat voor muziekavontuur. Muziek is niet alleen mooi, muziek is ook de uitdrukking van vrijheid en ruimte om jezelf of je culturele waarden te laten horen. VPRO Vrije geluiden gaat steeds weer op zoek naar musici met een verhaal en die met hun muziek het 'merg' van de beschaving vormen. Dat kan klassieke muziek of volksmuziek zijn, westers of niet-westers, jazz, impro, nieuw of oud. We gaan een stapje verder dan zómaar wat leuke muziek laten horen: we zoeken de wèrkelijk vrije geluiden. 

VPRO Vrije geluiden is elke zondagochtend om 10.30 te zien op NPO 1 met gastheer Melchior Huurdeman. Op NPO Radio 4 verkent presentator Tom Klaassen elke zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Diezelfde Tom Klaassen presenteert ook op zaterdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur Vrije Geluiden op het digitale themakanaal NPO Soul & Jazz (dat kanaal vind je overigens hier). 

Op de VPRO Vrije Geluiden website zijn alle uitzendingen terug te zien en te horen. Daarnaast plaatst de redactie extra video's, concertopnamen, tips, albumreleases en interviews. 

VPRO Vrije Geluiden Redactie

Presentatie: Melchior Huurdeman (NPO1), Tom Klaassen (NPO Radio4 & NPO Soul&Jazz)
Redactie: Nel Koopman, Sakti Khedoe, Maarten van Heuven
Webredactie: Charlie Crooijmans
Productie: Barbara Duives (TV), Eva van Meerten (Radio)
Regie: Odette Toeset (TV)
Eindredactie: Melchior Huurdeman (TV), Aad van Nieuwkerk (Radio)

Panelen in het decor: Hens
Foto's op de Website: Sanne Schouwink en Cindy Heijnen

Heeft u suggusties voor het programma? Schroom niet, mail ons: Email

VPRO Vrije Geluiden
postbus 11
1200 JC Hilversum