De moord op Patrick, deel 4

DNA-sporen

Kan de coldcase van Patrick opengebroken worden met behulp van DNA? Er is DNA gevonden in de woning van Patrick en ook onderzocht. Maar tegenwoordig kan er op dat gebied veel meer.

Als Patrick dood in zijn appartement gevonden wordt, doet de technische recherche diezelfde dag uitgebreid onderzoek om de moordenaar te achterhalen. Tussen alle sporen die veiliggesteld zijn in Patricks woonkamer, vindt de politie één spoor dat dader-gerelateerd is. Maar één DNA-spoor kan genoeg zijn om een moord op te lossen. Zeker nu de afgelopen jaren de ontwikkelingen op DNA-gebied als een razende zijn gegaan.

Kan de coldcase van Patrick opengebroken worden?

In dit vierde deel van de serie ‘De Moord op Patrick’ een tocht door het Nederlands Forensisch Instituut met DNA-deskundige Lex Meulenbroek. Een gesprek met recherchekundige Evelien Aangeenbrug over haar unieke onderzoek onder 48 opgeloste coldcases en de rol van DNA-sporen daarbij. En: de ambulancebroeder die in 2002 werd opgeroepen om naar de flat van Patrick te rijden, graaft in zijn geheugen om te achterhalen wat hij op de plaats van delict heeft gezien.

Tips of contact met de redactie

Heb je een goede tip en de documentatie om het te onderbouwen? Er zijn verschillende manieren om ons te bereiken, via post of mail. Hier lees je hoe dat werkt en hoe anoniem en veilig de verschillende manieren zijn.

meer van De moord op Patrick