In de Argos-zomerserie Luizen in de pels praten onderzoeksjournalisten over hun vak.

Argos - Luizen in de pels

zaterdag 4, 11, 18 en 25 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur op NPO Radio 1

zaterdag 4 augustus: Jesse Frederik (1989)

Jesse Frederik schrijft voor De Correspondent over economie. Het delen van welvaart, armoede en economische politiek zijn belangrijke thema’s in zijn werk. Frederik schreef voorheen onder andere voor Follow The Money, nrc.next, de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2013 won hij samen met co-auteur Eric Smit de journalistieke prijs de Tegel.

Interview: Max van Weezel

zaterdag 11 augustus: Marian Husken

Marian Husken (69) schrijft al 25 jaar over de georganiseerde misdaad, vooral voor Vrij Nederland. Momenteel schrijft ze veel over het proces tegen Willem Holleeder. Haar meest recente boek, Deals en Dodenlijstjes, gaat over de rechtsstatelijke spanning rond kroongetuigen.

Interview: Tessel Blok

zaterdag 18 augustus: Johan van de Beek en Claire van Dyck

Johan van de Beek en Claire van Dyck werken als onderzoekjournalisten bij De Limburger. Ze publiceerden over het leven van jonge Limburgse Jihadstrijders in het vorig jaar verschenen boek Sultan en de lokroep van de jihad. Regionale onderzoeksjournalistiek die, door dicht op de huid te zitten, internationale uitstraling heeft.

Interview: Max van Weezel

zaterdag 25 augustus: Kees van den Bosch en Frenk van der Linden

Zaterdag 25 augustus: Onderzoeksjournalist en oud-Argos eindredacteur Kees van den Bosch gaat met pensioen en kijkt met gast-interviewer Frenk van der Linden terug op zijn jaren bij Argos.

Interview: Frenk van der Linden