Dit jaar is tussen 9 en 20 november de 35e editie van het International Documentary Festival Amsterdam. Als hoofdsponsor van het evenement organiseert de VPRO bij drie documentaire-vertoningen een aanvullend programma met nagesprek. Argos neemt het nagesprek van een van deze documentaires, 'Moeders', op zich.

In ‘Moeders’ vertellen vier moeders hoe het is als je zoon door foute vrienden, een trauma of intimidatie door een bende in crimineel vaarwater terechtkomt. De vergrijpen zijn klein, hun betrokkenheid is niet altijd bewezen en soms zijn ze alleen getuige van een misdaad. Maar de preventieve Top400-behandeling die de gemeente Amsterdam hen opdringt, brengt ze van de regen in de drup.

Het nagesprek is onder leiding van onze datajournalist Reinier Tromp, die veel onderzoek doet naar het gebruik van algoritmes door de overheid. Te gast zijn regisseur Nirit Peled en Gwen van Eijk, criminoloog bij Amnesty International.  

Win vrijkaarten!

Argos mag tien vrijkaarten weggeven voor de vertoning van 'Moeders' en het bijhorende nagesprek. We verloten de kaarten in setjes van twee. Stuur om kans te maken een e-mail naar Vloer-Online@argosonderzoekt.nl. De vertoning van 'Moeders' vindt aanstaande zondag 13 november om 13:30u plaats in de Rabozaal van het Internationaal Theater in Amsterdam.