De hele wereld is hard en wanhopig op zoek naar een medicijn tegen corona. Zodra er iets lijkt te zijn gevonden dat mogelijk werkt, staan artsen en patiënten ervoor in de rij. Maar wanneer doet een medicijn meer kwaad dan goed?

Hydroxychloroquine is zo’n middel. Het werd in de eerste weken van de pandemie aan het overgrote deel van de patiënten op de Nederlandse IC’s gegeven. Maar inmiddels is in Nederlandse ziekenhuizen geen arts meer te vinden die het aan zijn of haar patiënt toedient. Hoe kan het dat een middel waarvan de werking tegen covid-19 volstrekt onduidelijk was, op zo’n grote schaal is toegediend. En wat zijn daarvan de gevolgen? Lees in 2 minuten → wat we precies willen onderzoeken en hoe jij daarbij kunt helpen

Oproep

Voor dit onderzoek is Argos op zoek naar wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Heb je als wetenschapper onderzoek gedaan of publicaties beoordeeld? Heb je al als arts patiënten behandeld met hydroxychloroquine of heb je gewerkt met één van de andere mogelijke remedies? Was je patiënt en heb je ervaring met deze medicatie? We komen graag met je in contact.