Redactie Medialogica

In de Medialogica-uitzending ‘Wetenschap in de frontlinie,’ uitgezonden op 19 november jl., wordt onder andere aandacht besteed aan de EenVandaag uitzending van 5 augustus jl.. Meer specifiek de reportage over de rol van een ventilatiesysteem in de corona-uitbraak in de zorginstelling 'de Tweemaster' in Maassluis.   

EenVandaag wilde niet voor de camera van Medialogica reageren, maar gaf wel antwoord op een aantal schriftelijke vragen. In de uitzending wordt via een ondertitel verwezen naar de website van Medialogica waar deze schriftelijke reactie is te vinden.  

In het kader van de mogelijke risico’s van het ventilatiesysteem stelt Medialogica in een voice-over dat EenVandaag de indruk wekt dat het RIVM informatie achterhoudt. EenVandaag heeft in de schriftelijke reactie laten weten dat de redactie niet op de hoogte was van het feit dat de informatie over het ventilatiesysteem al gedeeld en openbaar was. De desbetreffende voice-over is daarom geschrapt. In plaats daarvan is op dit punt in een nieuwe voice-over het wederhoor van EenVandaag meegenomen.