Argos

De jacht op Radovan Karadžić en Ratko Mladić (deel 2)

Ratko Mladic is nog steeds niet uitgeleverd aan het Joegoslavië Tribunaal. De Europese Unie had Servië een ultimatum gesteld voor 31 maart, maar heeft Belgrado nu weer een maand uitstel verleend.

De vooronderstelling hierbij is dat vooral Servië verantwoordelijk is voor het feit dat Mladic en mede-verdachte Karadzic bijna elf jaar nadat ze zijn aangeklaagd voor oorlogsmisdaden in Bosnië, nog steeds op vrije voeten zijn. Maar is het juist om alleen met de beschuldigende vinger naar Servië te wijzen? Of zijn er ook andere verantwoordelijken? Wilde de internationale troepenmacht in Bosnië de afgelopen tien jaar de twee hoofdverdachten wel écht oppakken? De jacht op Mladic en Karadzic. Een speurtocht naar het uitblijven van succes.

Hoestdrankjes als tripmiddel

Naar aanleiding van de Noorderlicht-onthullingover Nederlandse jongeren die hoestmiddelen gebruiken als drugs, publiceert Het Geneesmiddelenbulletin een nieuw artikel. De boodschap: haal hoestmiddelen met dextromethorfan van de markt. Aan de telefoon de hoofdredacteur van Het Geneesmiddelenbulletin, arts en epidemioloog Dick Bijl.

fragmenten