Argos

Ruzie in het VUmc (deel 3)

Longarts Piet Postmus hoort aanstaande dinsdag de uitspraak in het kort geding dat hij heeft aangespannen tegen zijn werkgever het VU Medisch centrum. Postmus eist terugkeer als hoofd van zijn afdeling longziekten. Het is het zoveelste hoofdstuk in het verhaal over de ruziënde artsen in dat academisch ziekenhuis.

Postmus en zijn collega, longchirurg Rick Paul hebben daarin inmiddels de rol van klokkenluider gekregen. En daar loopt het meestal slecht mee af. Klopt dat imago? Zijn zij de koene klokkenluiders die in het belang van hun patiënten misstanden aan de kaak stellen? Of zijn zij evengoed partij in een uit de hand gelopen conflict tussen ego’s en belangen? Wat is de rol van Inspectie?  

Argos, opnieuw over het VUmc, over ruziënde artsen, vreemde besluiten en weer een sterfgeval dat niet is gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Radio Onjo: onderzoeksjournalistiek in Europa

Journaliste Margo Smit heeft in opdracht van de Europees parlementaire commissie, die de uitgaven en de begroting controleert van de Europese Unie, onderzocht in hoeverre er onderzoeksjournalistiek bestaat naar de EU. Doel is te kijken of de onderzoeksjournalistiek een rol kan spelen in het bestrijden van fraude met Europees geld.

fragmenten