Argos

Raamprostitutie in Utrecht dicht: waar zijn de prostituees gebleven?

De boten aan de Vecht, aan de rand van Utrecht, zijn dicht. Er is al bijna twee jaar geen raamprostitutie meer in Utrecht. Terwijl prostitutie sinds 2000 een gelegaliseerd beroep is. Waarom trok de gemeente de exploitatievergunningen in?

Raamprostitutie in Utrecht dicht: waar zijn de prostituees gebleven?
De gemeente Utrecht sloot bijna twee jaar geleden de raamprostitutie aan het Zandpad. Op ruim dertig boten in de Vecht verhuurden exploitanten ramen aan prostituees. Voorjaar 2013 trok toenmalig burgemeester Aleid Wolfson de exploitatievergunningen voor de boten in. Ruim 300 prostituees zijn daarmee hun vertrouwde werkplek kwijt. De boten aan de Vecht, aan de rand van Utrecht, zijn dicht. Er is al bijna twee jaar geen raamprostitutie meer in Utrecht. Terwijl prostitutie sinds 2000 een gelegaliseerd beroep is. Waarom trok de gemeente de exploitatievergunningen in? Waarom moeten alle prostituees boeten terwijl de meesten er gewoon veilig werkten? En waar zijn de prostituees gebleven?

Argos over de ondoorgrondelijkheid van een politiek besluit.

Kamervragen
De PvdA stelde Kamervragen naar aanleiding van de uitzending van Argos over raamprostitutie in Utrecht. Lees de Kamervragen en de antwoorden van de minister van Veiligheid en Justitie in het document.

Dit is uw land

De documentaire Dit is uw land over de Dienst Terugkeer en Vertrek, waar uitgeprocedeerde asielzoekers gesprekken voeren over hun terugkeer naar land van herkomst, is genomineerd voor de journalistieke prijs De tegel en voor de Groninger Persprijs. Een gesprek met de makers Kees Vlaanderen en Willem de Haan over hun werkwijze en over hun nieuwe film in wording over het detentiecentrum in Rotterdam.

fragmenten