Argos

Luis in de pels van de farmacie

Dick Bijl was als hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin jaren een luis in de pels van de farmaceutische industrie, maar hij is er mee gestopt. In Argos een afscheidsinterview.

Luis in de pels van de farmacie

Dick Bijl was tot voor kort hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin. In opdracht van de overheid schrijven onafhankelijke deskundigen in dat blad over oude en nieuwe medicijnen.  Verborgen bijwerkingen, effectiviteit van de middelen en het verschil tussen oude en nieuwe geneesmiddelen voor verschillende kwalen worden vaak kritisch becommentarieerd.

Tap gemist

Hoe goed werkt de afluisterapparatuur van de politie? Dat wilde de Tweede Kamer weten, nadat de politie een delicaat tapgesprek tussen de VVD-politici Jos van Rey en Fred Teeven bleek te hebben gemist. In meer dan 99 procent van de gevallen werkt die afluisterapparatuur prima, schreef toenmalig minister Opstelten in 2013 aan de Tweede Kamer. Argos heeft nieuwe feiten en cijfers. Met commentaar van Peter van Koppen, hoogleraar Rechtspsychologie.

Kamervragen

Naar aanleiding van de uitzending stelt SP-kamerlid Van Nispen kamervragen aan de Minister van Veiligheid en Justitie over de storingen in de tapinstallatie van de politie. U leest ze hier.