Argos

ZZP'ers als prooi?

Kleine ondernemers en ZZP'ers worden continu gebeld met verleidelijke aanbiedingen, bijvoorbeeld voor zakelijke energie. De ondernemers lijken een vrijblijvend aanbod te krijgen, maar zitten vervolgens aan een contract vast.

Consumenten zijn goed beschermd tegen oneerlijke handelspraktijken, maar de bescherming van ondernemers laat te wensen over. En dat terwijl het aantal ZZP'ers en kleine ondernemers in Nederland jaarlijks groeit. Maar de vraag is: als een ZZP'er een energiecontract afsluit voor zijn huis, is ie dan wel een ondernemer? Of eigenlijk meer een consument?

Zijn ZZP'ers en kleine ondernemers een makkelijke prooi?

NB: Het bedrijf waar MKBcollectieven energiecontracten voor verkoopt heet “Total Gas & Power Nederland" Het bedrijf liet ons het volgende weten: "Total betreurt het als er klanten verkeerde of onvolledige verkoopinformatie hebben gekregen. Total nodigt de betreffende klanten uit om via een speciaal, tijdelijk geopend, gratis telefoonnummer contact met ons hierover op te nemen om tot een passende oplossing te komen. Het telefoonnummer 0800-0229922 is geopend vanaf zaterdag 17 November van 14.00u tot 17.00u en vanaf maandag 19 november van 8.00 tot 17.00uur.”

De Boeken

Laura H, het kalifaatmeisje uit Zoetermeer

NRC-journalist Thomas Rueb dompelde zich onder in de levensgeschiedenis van Laura H, een van de weinige Nederlandse IS-gangers, die levend terugkeerde uit het kalifaat. Een vuistdik boek is het resultaat. Thomas Rueb vertelt over zijn onderzoek en over de hoofdpersoon van zijn boek, Laura H, het kalifaatmeisje uit Zoetermeer.