aflevering 3 - De moord op Patrick

Wat weet José?

aflevering 3 - De moord op Patrick

Wat weet José?

Een zoektocht naar José, de vriendin van Patrick. Wat weet zij over de moord? Op zaterdag 13 oktober is er weer een nieuwe aflevering van De moord op Patrick.

Podcast: De moord op Patrick

Luister hier naar de aflevering en abonneer je om niets te missen via iTunes, ►RSS-feed of Stitcher

Samen met buurman Elmer vond José Patrick in zijn appartement op tweede kerstdag 2002. Was zij de laatste die Patrick zag voordat hij vermoord werd? Heeft zij aanwijzingen wie de dader is?

Verder in deze aflevering meer over ons onderzoek naar de landelijke aanpak van cold cases.

verder in de aflevering

Evelien Aangeenbrug

Evelien Aangeenbrug

Sanne krijgt ook advies van TNO-onderzoeker Arnout de Vries. Hij is expert op het gebied van internetcriminaliteit. Hij onderzoekt samen met de politie hoe de opsporing via nieuwe technieken verbeterd kan worden. De Vries heeft contact opgenomen om zijn hulp aan te bieden bij de zaak van Patrick.

Recherchekundige Evelien Aangeenbrug werkzaam bij de eenheid Landelijke Recherche vertelt over het onderzoek wat zij voor de Politieacademie naar opgeloste cold cases deed.

achtergrond

Sanne's gesprek met Arnout de Vries was nog veel langer interessant. Hier kun je daar uitgebreider naar luisteren. De TNO-wetenschapper gaf haar in aflevering 3 tips voor haar onderzoek. HIj adviseerde Sanne onder andere om meer hulp van luisteraars in te schakelen tijdens haar onderzoek.

onderzoek van Argos naar cold cases

Argos heeft onderzoek gedaan naar het aantal cold cases dat is opgelost door de politie sinds 1995. Hieruit blijkt dat er uiteindelijk in 48 gevallen een dader in een cold case is veroordeeld.

Ron bij Hollandse Zaken

Ron bij Hollandse Zaken

 

De broer van Patrick, Ron, heeft in Hollandse Zaken verteld over zijn broer.
Kijk hier de aflevering terug →

advertentie