De Amerikaanse vrienden van Baudet

De Amerikaanse vrienden van Baudet

Wie waren er die avond? En wat was er gebeurd? Met die basale vragen ging Coen van de Ven, redacteur bij weekblad de Groene Amsterdammer, aan de slag, toen hij hoorde dat van Forum voor Democratie begin september een bijeenkomst had georganiseerd in de Amerikaanse Ambassade. Wat bleek? FvD toonde die avond campagnefilmpjes aan ondernemers die waren uitgenodigd door de fondsenwerver van de partij én door de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra.

Het ging om een select gezelschap dat eerder al aan Forum hadden gedoneerd, of dat in de in de toekomst zouden kunnen doen. In Argos vertelt Van de Ven over zijn onderzoek, de commotie die het veroorzaakte en hoe innig de relatie is tussen de partij van Thierry Baudet en Trump-aanhanger Hoekstra. Ook te gast is Harm Ede Botje, journalist en coauteur van de binnenkort te verschijnen biografie over Baudet.

Naschrift
In de uitzending vertelde journalist Harm Ede Botje dat ondernemer Mick de Vlieger ook aanwezig was op de partijbijeenkomst. Dit is niet juist. Zie onderstaande tweet.

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

sprekers

Coen van de Ven

Redacteur bij de Groene Amsterdammer

Harm Ede botje

Co-auteur biografie over Baudet

achtergrondverhalen

Online jagen op de kiezer in tijden van corona, FvD voorop

Politieke partijen strijden tijdens de coronacrisis onverminderd om de aandacht van potentiële leden en kiezers op sociale media. 

Als de politiek in ieder oor een andere belofte fluistert

Met online politieke targeting zetten partijen de stap van adverteren voor een groot publiek naar beïnvloeding van individuen. ‘We zitten op een glijbaan, ook in Nederland.’