Argos

De munitie van Defensie

Defensie staat drie jaar nadat verbeteringen werden aangekondigd nog altijd voor een grote opgave om de veiligheid van vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen te verbeteren. Dit blijkt documenten die Argos heeft opgevraagd.

De interne toezichthouder van Defensie meldt nog altijd veel overtredingen. Controleurs waarschuwden de afgelopen jaren op niet mis te verstane wijze voor de mogelijke gevaren.

Hoe kan het dat het mis blijft gaan met munitie en gevaarlijke stoffen? Is het erg als er een bordje ontbreekt bij een munitiebunker? En hoe gaat het met een grote hoeveelheid stokoude munitie die al jaren op het depot in Coevorden blijkt te liggen? Argos gaat op onderzoek uit en spreekt met betrokkenen én verantwoordelijken.

Zaterdag 21 november, 14 uur, NPO Radio 1

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

achtergrondverhalen

Defensie vaker fout met gevaarlijke stoffen en munitie

Vorig jaar maakten we ook een uitzending over de opslag van munitie en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Defensie zei dat veiligheid topprioriteit is, maar ook toen ging veel mis. 

Gemeenten: opheldering over veiligheid munitiedepots

Gemeenten met munitiedepots binnen hun grenzen wilden van het ministerie van Defensie opheldering over de veiligheid. Aanleiding was berichtgeving van Argos over het grote aantal overtredingen van regels voor de opslag van munitie. 

Defensie worstelt met gevaarlijke stoffen en munitie

En ook dit jaar zijn er bij Defensie veel overtredingen geconstateerd bij het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen en munitie. Controleurs waarschuwen voor de risico's, maar in de bunkers van Defensie krijgen ze de veiligheid maar niet op orde.