Eerbetoon aan Arjen Kamphuis

Eerbetoon aan Arjen Kamphuis

IT-expert Arjen Kamphuis is al anderhalf jaar spoorloos. In augustus 2018 keerde hij niet terug van zijn hike-vakantie in Noorwegen. Arjen Kamphuis adviseerde overheden, klokkenluiders en journalisten over digitale veiligheid en was een bekend gezicht in de hackerscene. De Noorse politie gaat er na een intensieve zoektocht vanuit dat hij is omgekomen tijdens een tocht met een kajak. Zijn lichaam is echter nooit gevonden. Dit weekend wordt er in Arnhem een bundel met zijn belangrijkste artikelen gepresenteerd en een tentoonstelling geopend waarin hij centraal staat. Kamphuis’ vermissing mag dan onopgehelderd zijn, zijn vrienden willen zijn werk en gedachtengoed laten voortleven. Vrienden Jos Weijers en Helma de Boer vertellen over Kamphuis, zijn missie en zijn verdwijnen.

Wat moet hier?

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

achtergrondverhalen

Arjen Kamphuis en de publieke zaak in de digitale wereld

Deze week verschijnt het Engelstalige boek Infosecurity (Gran knows why), gewijd aan Arjen Kamphuis, de Nederlandse cybersecurityspecialist die in augustus 2018 spoorloos verdween tijdens een vakantie in Noorwegen. Bart Jacobs, hoogleraar computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, schreef onderstaand voorwoord.