Regionale podcasts in het zonnetje: Project 46

Regionale podcasts in het zonnetje: Project 46

Wat zijn de verhalen achter de korte krantenberichtjes over verkeersongelukken met dodelijke slachtoffers? Wat is er precies gebeurd, wie waren de overledenen en hoe vergaat het de nabestaanden?

Dat vroegen Rik van Hulst en Judith Janssen van De Limburger zich af, toen ze vernamen dat er in 2018 46 dodelijke verkeersslachtoffers in het Limburgse verkeer vielen. Ze spoorden de nabestaanden op, sommigen wilden niet meewerken, anderen meteen. Die verhalen verwerkten ze tot artikelen voor hun krant, en ze maakten een aangrijpende podcastserie. Ze wonnen met dit project de journalistieke prijs De Tegel in de categorie regionale journalistiek. De makers vertellen over hun onderzoek naar het grote verdriet achter vierregelige berichtjes in de krant.

Dit segment is onderdeel van onze driedelige serie over regionale onderzoeksjournalistieke podcasts. De andere delen vindt u onder 'achtergrondverhalen'.

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

sprekers

Rik van Hulst

Journalist bij De Limburger

Judith Janssen

Journalist bij De Limburger

achtergrondverhalen

Zomerserie: drie onderzoeksjournalistieke podcasts uit de regio

In een driedelige zomerserie zetten we in Argos onderzoeksjournalistieke podcasts in het zonnetje. Er wordt veel moois gemaakt door regionale onderzoeksjournalisten en het zou zonde zijn als de rest van Nederland daar niet van kan meegenieten.