Dr. Bones

Achter het verhaal

Onderzoeksjournalisten Hansje van de Beek en Michelle Salomons vertellen over hun podcast: Dr. Bones. Waarom zijn ze het onderzoek begonnen? Hoe gingen ze te werk? En waar zijn ze achter gekomen?

Lotte van Rosmalen, Niels van Nimwegen en Robin Bekker

Salomons las over Peter B. in de krant in de tijd dat de rechtszaak speelde. Ze dacht direct: ‘Dit is een podcast’. Hoe meer de twee journalisten zich verdiepen in de man die zich voordoet als forensisch patholoog, hoe meer vragen ze willen stellen aan de instanties waarvoor hij werkte. De serieleugenaar heeft zich onder meer bij de Politieacademie, GGD en een groot Amerikaans bedrijf binnen weten te kletsen. Maar wanneer Van de Beek en Salomons met hun vragen aankloppen bij de organisaties, gaan de deuren dicht. Ook komen ze erachter dat Dr. Bones zelfs na ontmaskerd te zijn bij GGD, toch nog als forensisch patholoog heeft gewerkt op de crashsite van een neergestort vliegtuig.

Langzaam ontdekken de onderzoeksjournalisten hoe de man zich voor kon doen als forensisch patholoog en arts en zich bij toonaangevende organisaties naar binnen wist te werken.

Luister alle afleveringen van de podcast Dr. Bones

Regie & scenario: Hansje van de Beek en Michelle Salomons
Eindredactie: Eric Arends
Productie: Jorinde Hiddema en Sanne van der Peijl
Eindmix: Hens Zimmerman 
Dramaturgisch advies: John Appel
Muziek: Tornado Beat!
Dank aan: Harry Lensink 

Met steun van het Fonds Bijzondere Journalistiek Projecten 

Michelle Salomons

Hansje van de Beek

onze andere podcasts