Met de podcast kun je naar Argos luisteren wanneer het jou uitkomt, op je smartphone, tablet of computer. Met een abonnement op onze podcast download je automatisch de laatste uitzending van Argos. Handig voor in de auto, de fiets, of gewoon lekker op de bank.

Hoe abonneer ik mij?

iTunes (voor Apple)

Open iTunes en ga naar de iTunes Store en zoek naar de Argos-podcast via het zoekveld geheel rechtsboven. In het resultatenoverzicht klik je op de podcast naar wens. Je bent nu op de podcastpagina van Argos. Klik hier op 'Abonneer mij'. De nieuwste afleveringen worden nu automatisch gedownload.

Android

Op veel Android-apparaten staat niet standaard een podcast app voorgeïnstalleerd. Ga naar de Play Store en download een podcast app, bijvoorbeeld Stitcher. Andere apps zijn Podcast & Radio Addict of BeyondPod. Open vervolgens de podcast app en zoek op ‘Argos’.

Desktop

Een aantal podcastmanagers voor de desktop zijn: iTunes (MAC OS X, Windows), gPodder (Windows, MAC OS X, Linux, Nokia N9, Blackberry, Sailfish, Android) Miro (Windows).

veelgestelde vragen

Ik krijg geen nieuwe afleveringen binnen bij de Argos podcast.

Bij enkele apps en browsers worden nieuwe uitzendingen niet automatisch boven de feed geplaatst, met als gevolg dat uitzendingen niet automatisch worden gedownload. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor dit probleem, een tijdelijke oplossing is gebuik maken van de Uitzending Gemist feed.

Waarom staan niet alle afleveringen bij de Argos-podcastfeed?

Een podcastfeed is geen archief. In sommige podcasts zijn de laatste 20 afleveringen beschikbaar. Oudere afleveringen zijn te beluisteren op de luisterpagina's van vpro.nl of de programmapagina's.

Zijn er ook rss-feeds van de podcasts?

Jazeker. Elke podcast is feitelijk een rss-feed. Goeie RSS readers zijn bijvoorbeeld Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader. De RSS-feed van Argos vindt je hier.

20 jaar na Srebrenica podcast

In juli 2015 is het 20 jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica viel onder ogen van Nederlandse Dutchbatmilitairen. Argos blikt terug op dit drama met onder andere een tv-uitzending en deze podcast. Vier uitzendingen uit het archief worden uitgelicht met daarbij een terugblik met Argos-redacteur Huub Jaspers. Verder is het belangrijkste deel van het archief over Srebrenica in de podcast terug te luisteren.