Argos

Zaken doen op zijn Coevordens

Argos

Zaken doen op zijn Coevordens

De bevolking van het Drentse Coevorden loopt nu al maanden te hoop tegen de mogelijke komst van een afvalverbrandingsinstallatie op het nieuwe industrieterrein ‘Europark’. De problemen met de afvalverbrander hebben in de landelijke media de nodige aandacht gekregen, maar er is veel meer aan de hand met het Europark. Het Europark is een van de vele plekken in Nederland waar overheden samen met het bedrijfsleven een groot industrieterrein ontwikkelen. Deze vorm van publiekprivate samenwerking gaat gepaard met een ondoorzichtige verstrengeling van belangen. Vier ambtenaren die bij het project Europark betrokken waren, zijn ontslagen of geschorst. En wat gebeurde er bij de aanleg van een haven in 2002 op het Europark?

***

Waar het nu om gaat is een opmerkelijk voorstel van D66 om de integratieproblemen in Nederland op te lossen. In hun notitie " de anderen dat zijn wij" merkt de partij op dat het Palestijns-Israelisch conflict blijkbaar een belangrijke reden is voor moslimjongeren om zich van de westerse samenleving af te keren. Los dat conflict op, Nederland voorop, en we zijn een eind verder. Ger Jochems praat hierover met Boris Dittrich, fractieleider van D66.

***

Erica Terpstra, voorzitter van NOC/NSF heeft er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat het Olympisch zwembad in Athene, waar in augustus de olympische spelen worden gehouden, een dak zou krijgen.
Helaas, deze missie is mislukt. De Olympische zwemmers blijven dakloos.
Een gesprek over de dakloze zwemmers met Terpstra.