Argos

De verantwoording voor de Irak-oorlog

Argos

De verantwoording voor de Irak-oorlog

Kunnen de Nederlandse militairen nog veilig opereren in Irak? Daarover debatteerde gisteren (donderdag) de Tweede Kamer. Maar de discussie over de vraag waaróm Nederland de oorlog in Irak steunt en er met militairen aan meedoet, wordt nauwelijks gevoerd. Eerst waren de massavernietigingswapens de reden. Nu die niet gevonden zijn, wordt zonder discussie en nader onderzoek overgestapt naar een ander motief: de bevrijding van het Iraakse volk van wrede onderdrukking en mensenrechtenschendingen. Maar is dit geloofwaardig?
Argos over politici in de regering, die geen verantwoording afleggen, en politici in de Kamer, die geen controle uitoefenen.
---

Stoned en Dronken het luchtruim in! Die kop prijkt boven een bericht in het Algemeen Dagblad waarin gemeld wordt dat piloten en stewardessen steeds vaker naar alcoholische versnaperingen en party-drugs grijpen. Dat zou blijken uit een onderzoek, uitgevoerd door TNO in opdracht van de toenmalige minister van Verkeer, Tineke Netelenbos. Een gesprek over de bevindingen met Henk de Vries, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers.