Argos

Wouter Bos over integratie, immigratie, economie en de oorlog in Irak

Argos

Wouter Bos over integratie, immigratie, economie en de oorlog in Irak

Interview van Gerard Legebeke met oppositieleider Wouter Bos, PvdA.
Vanaf vandaag is het twee weken stil op het Binnenhof. De Tweede Kamer is op mei-reces. Volgens sommige waarnemers is het al langer veel te stil op het Binnenhof, omdat de leider van de oppositie, PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos, niet voldoende aan de weg timmert. Daarom vandaag in De Ochtenden: de oppositieleider spreekt. Over zijn stijl van oppositie voeren; over opwinding, die niets oplevert; over integratie en immigratie en over de Nederlandse aanwezigheid in Irak.
Wouter Bos in gesprek met Gerard Legebeke.

Voorts een interview van Teun van der Keuken met publicist Rinke van den Brink, kenner van extreemrechtse bewegingen, over de vraag of extreemrechts nog iets voorstelt.
Door alle aandacht voor het islamitisch terrorisme raakte de analyse een beetje ondergesneeuwd in het jaarverslag van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, de AIVD. Maar wat staat er nu eigenlijk? 'Extreem-rechts speelt in Nederland nauwelijks meer een rol, vooral omdat de gevestigde politiek inmiddels stevige kritiek uit op schaduwzijden van de multi-etnische samenleving'.