Argos

Het fotorolletje (deel 3): De leemtes in het rapport van Van Kemenade

Argos

Het fotorolletje (deel 3): De leemtes in het rapport van Van Kemenade

Argos over (de nasleep van) de val van de Bosnische moslimenclave Srebrenica tijdens de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië en de rol van het VN-bataljon Dutchbat daarbij. Het programma is een vervolg op de uitzendingen van 'Argos' van 10-07-1998 en 14-08-1998.
Aanleiding voor deze uitzending is de presentatie van het rapport over de handelswijze van het Ministerie van Defensie tijdens en na de val van de enclave door commissaris van de Koningin Van Kemenade op maandag 28-9-1998. In het rapport werd geconcludeerd dat de communicatie bij Defensie weliswaar gebrekkig was, maar dat er geen sprake is van een doofpotaffaire.
Deze uitzending bestaat uit Historische geluidsfragmenten uit de eerdere uitzendingen van 'Argos' over dit onderwerp, aangevuld met fragmenten uit het TV-programma 'Nova' en een telefonisch vraaggesprek met commissaris van de Koningin Van Kemenade.
Ook wordt er door de programmamakers voorgelezen uit het 'proces-verbaal inzake vernietiging van een fotorolletje' dat is opgemaakt n.a.v. het mislukken van het fotorolletje bij de MID [een fotorolletje met belastende foto's werd verkeerd ontwikkeld], uit een verklaring van een adjudant van die MID over het filmrolletje en uit verklaringen van fotolaboranten van de MID.