Woord, het vijf uur durende nachtprogramma van de VPRO, haalt vrijdagnacht literaire schatten en kostbare verhalen uit het archief van de publieke omroep: verhaaltjes in plaats van het slapen gaan. Hier vast een vooruitblik.

Biegel vertelt over zijn jeugdige ambities, zijn werk als journalist by de AVRO-bode en als scenarioschrijver bij de Toonder Studio's waar hij de techniek van de plotconstructie leerde. Volgens Biegel is het sprookjesachtige verhaal het enige genre dat hij beheerst. De angst om het bestaan, die ook een groot deel van zijn leven beheerst heeft, vormt volgens Biegel een belangrijk thema in zijn werk.

Deel 61 in de serie radioboeken van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. In zijn Radioboek Coma filosofeert Herman Brusselmans er lustig op los, op de hem kenmerkende wijze. Tussen alle hersenspinsels door moet hij ook nog zijn geliefde Gent doorkruisen om zijn vrouw Tania een bezoekje te brengen. Eenmaal onderweg volgen enkele onverwachte ontmoetingen...


 

Rita Verschuur (schrijver/vertaler) en Marit Tornquist (illustrator) over hun werkrelatie en vriendschap met de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Lindgren's bekendste creatie is Pipi Langkous: een vrolijk, maar eenzaam meisje dat zonder ouders woont. Ook Lindgren's andere boeken gaan over kinderen op zoek naar ouderliefde. Een documentaire van Stef Visjager.