Connie Palmen (Sint Odilienberg, 25 november 1955) is wellicht een van de belangrijkste auteurs van de Nederlandse literatuur. Haar debuutroman De Wetten (1991) was een immens succes. Haar latere werk beslaat zowel autobiografisch werk als fictie, waarbij ze de grens opzoekt tussen de waarheid en fantasie.

Ik heb altijd maar twee dingen gewild: liefhebben, liefgehad worden en schrijven.

Connie Palmen in 'Op 't nachtkastje'

In september 2015 verschijnt haar nieuwe boek Jij zegt het, waarin ze een stem geeft aan Ted Hughes en zijn vrouw Sylvia Plath. In de roman laat ze hem terugkijken op zijn huwelijk met haar. Naast haar schrijfwerk presenteerde ze een seizoen van Zomergasten in 2005. Hierin sprak ze met onder andere Robbert Dijkgraaf, Maria Goos en Tom Barman.

In september 2015 was Connie Palmen te gast bij Wim Brands in VPRO Boeken.

De waarheid van Connie Palmen

Wie is Connie Palmen? In een aflevering van Profiel schetsen broers, moeders, vriendinnen en oud-docenten een beeld van de schrijver.

Op 't nachtkastje

In Op 't nachtkastje opnieuw een portret. In deze korte aflevering bezoekt Connie Palmen haar nichtje Pien. Zij is toegelaten aan de dansopleiding van het consevatorium. Trots bekijkt ze haar nichtje, terwijl ze praat over haar werk, de liefde en overpeinzingen.

Je onderzoekt jezelf voor een deel als personage.

Connie Palmen in de Volmaakte Mens

de volmaakte mens

In De volmaakte mens boog Connie Palmen zich over de vraag wat vrije wil is voor haar, en hoe zij vrijheid ziet. Jeroen van Kan sprak met haar en met filosoof Maureen Sie, tijdens het Vrij Denken Festival. Wat volgt is een bedachtzaam en ietwat humoristisch antwoord.

VPRO Marathon Interview

Drie uur lang sprak Connie Palmen in 2007 met Wim Brands, tijdens een uitzending van de Marathon interviews. Over onder andere haar jeugd, haar studietijd, de liefde, haar boeken en de magie van het schrijven.