Ingmar Heytze (Utrecht, 16 februari 1970) is een Nederlandse dichter en schrijver.

de veertig van heytze (2014)

'De veertig van Heytze', een ultieme keuze uit alle poëzie die Ingmar Heytze heeft gelezen. Het zijn gedichten die volgens de dichter 'soms  zo mooi zijn dat ik weet dat ik het nooit zal kunnen, soms zo vreemd dat het me uitdaagt om zelf zoiets te proberen, soms zo herkenbaar dat ik bijna vergeet dat ik het niet zelf geschreven heb.' Tjitske Mussche zocht hem op, en hoorde dat het idee voor dit boek bij John Lennon vandaan kwam...

reisoefening (2013)

In het boek 'Reisoefeningen' schrijft dichter Ingmar Heytze openhartig over zijn gevecht tegen hodofobie (reisangst), die hem vele jaren aan zijn woonplaats Utrecht kluisterde, maar die hij uiteindelijk overwon. Hij schreef er eerder over in 'Scooterdagboek', dat boek eindigde met de hoop ooit de zee te kunnen zien. 'Reisoefeningen' gaat verder dan Muiden, de plaats waar Heytze zijn scootertochten staakte. Maarten Westerveen zocht de dichter op in Utrecht.

ademhalen onder de maan (2012)

In de bundel Ademhalen onder de maan leeft dichter Ingmar Heytze levens van anderen, want één leven is hem te weinig. Waar staat het huis waarin je óók had kunnen wonen? Hoe koester je een dochter die je nooit hebt vastgehouden? Wat zijn de gedachten van de allerlaatste mens op aarde? Jeroen van Kan praat met Ingmar Heytze over zijn tiende dichtbundel 'Ademhalen onder de maan'.

het ging over rozen (2002)

Uit deze bundel komt het gedicht 'Voor de liefste onbekende', dat Heytze in 2005 voorlas tijdens een uitzending van De avonden.

de werkplek van ingmar heytze

Wim Noordhoek op bezoek bij Ingmar Heytze in Utrecht.