Genomineerd voor de C. Buddingh'-Prijs 2014

Sinds 1988 wordt op initiatief van Poetry International ieder jaar de C. Buddingh'-Prijs uitgereikt aan de schrijver of schrijfster van het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het voorgaande jaar. VPRO Boeken vroeg de dit jaar genomineerde Josse Kok om zijn favorieten uit het Poetry International programma te selecteren.

"Ik wil best meewerken, maar ik ken eerlijk gezegd bar weinig van het programma. Ik heb mij eigenlijk nooit verdiept in dichters van buiten Nederland, dus als ik nog andere onderdelen ga bezoeken, zal ik mij vooral laten verrassen.

Ik kan alleen Jules Deelder aanraden, omdat dat nu eenmaal een goede performer is. Verder denk ik dat men meer heeft aan de overige 'gidsen'.

Ik verdwaal bovendien vaak op dergelijke festivals en eindig meestal in een of ander rookhok met dronken mensen vol rare meningen. Ook leuk. "

Josse Kok, genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2014, leest uit Ik heb geslacht.

Josse Kok is sinds 2010 actief en succesvol in het Poetry Slam-circuit, maar zijn debuut is echt een bundel om gelezen te worden. Met zijn gevoel voor klank en gebruik van interpunctie lijkt hij zijn lyrische opwellingen in bedwang te houden.

C. Buddingh' Prijs 2014 Uitreiking:
donderdag 12 juni om 21:30 uur