De 44ste editie van Poetry International zit erop. Bekijk de poëzievoordrachten van de optredende dichters, zoals die van Adonis, Mustafa Stitou en Ilya Kaminsky.

Alle poëzievoordrachten in Rotterdam waren in beeld te zien via een speciale livestream. Ook werden er speciale filmpjes gemaakt, waarvan er een aantal hieronder zijn te bekijken. Meer video's zijn te zien bij het videokanaal van Poetry International.

Ilya Kaminsky from Poetry International Festival on Vimeo.

Mustafa Stitou: ORAKEL VAN EEN GEVONDEN SCHOEN from Poetry International Festival on Vimeo.

Adonis from Poetry International Festival on Vimeo.

Ester Naomi Perquin: DELAY from Poetry International Festival on Vimeo.

Ken Babstock from Poetry International Festival on Vimeo.

Jan Glas – THAT’S NOT THE WAY IT WENT from Poetry International Festival on Vimeo.

Elke Erb from Poetry International Festival on Vimeo.

James Byrne: RECOVERY from Poetry International Festival on Vimeo.

Ook dit jaar deed de VPRO uitgebreid verslag van Poetry International, het jaarijkse poëziefestival dat van 11 t/m 15 juni in Rotterdam werd gehouden.

Internet

De Boekensite van de VPRO publiceerde dagelijks een kleine beschouwing over een bezoekende dichter, geschreven door een Nederlandse bewonderaar of collegadichter. Lees de artikelen.

Radio

De Avonden was op donderdag 13 juni op het festival aanwezig. Jeroen van Kan en Tjitske Mussche voerden gesprekken met (onder anderen) de dichters Adonis, Emmanuel Moses, Peter Swanborn, Ken Babstock, Ilya Kaminsky, Yang Lian, Jan Glas en Daniël Dee. Verder was er de bekendmaking van de C. Buddingh’-prijs, waarmee het beste poëziedebuut van het afgelopen kalenderjaar wordt bekroond. Beluister de uitzending.

Televisie

VPRO Boeken stond op zondag 29 mei jl. in het teken van de 44ste editie van Poetry International. Wim Brands sprak toen met Mustafa Stitou, een van de optredende dichters aldaar. Van hem verscheen onlangs zijn vierde bundel Tempel. En dichter en programmeur Jan Baeke vertelde over het werk van de Amerikaanse poëzielegende John Ashbery.