Op het plein voor de Brakke Grond staat een podium, waar Radio 6 met presentatoren Andrew Makkinga, Jaap Boots en Steef Cuijpers tussen 12.00 en 18.00 uur een divers muziekprogramma samenstelt met optredens van onder meer de band 'De Avonduren'.

De programma's die live uitgezonden zullen worden vanaf het Boeken Festival zijn:
Andrew: Fijne muziek op het gebied van jazz, soul, funk en urban. Daarnaast brengt Andrew Makkinga cultuurtips en zijn visie op het nieuws, geeft hij prijzen weg en zoekt hij interactie met luisteraars. En de JaBo Gumbo Show: Chef de cuisine Jaap Boots brouwt een irritant lekkere stoofpot van soul, jazz, world en roots. Daarna van 18.00 tot 19.00 draait Steef Cuijpers de fijnste soul en jazz.

Er treden op het Radio 6 podium maar liefst vier bands op: Kapok, Koffie, Einstein Barbie en De Avonduren.

Kapok

De nieuwste aanwinst van het jonge Utrechtse label Kytopia heet Kapok. Dit trio trekt zich niets aan van gebaande paden. Met een ongebruikelijke bezetting van hoorn, gitaar en drums gaat het drietal op zoek naar nieuwe klanken en ritmes. Kapok houdt van vrij, wild en avontuurlijk. Zo is er veel ruimte voor improvisatie, en kan een stuk op het podium een totaal andere invulling krijgen dan iedereen gedacht had.

Voor hun debuutalbum Flatlands heeft Kapok zich twee weken lang opgesloten in de Kytopia-studio. Tezamen met onder andere jazzbassist Ernst Glerum en het Ragazze Kwartet hebben zij intensief gejamd en nieuwe stukken geschreven. Deze zijn vervolgens opgenomen op de analoge tapemachines van Kytopia.

Koffie

Opgericht in 2009 door drummer Abe van der Woude is Koffie de nieuwste aanwinst van Dox (New Cool Collective, Steye, Giovanca) Het haalt zijn basis uit de afrobeat van Fela Kuti, maar omdat jatten een actie is van de dommen, gaat Koffie verder. De band is geïnspireerd door Kuti’s dampende grooves en zijn politieke statements en tegelijk richt het zich op een eigen sound: overdonderende afrobeat, trancy, sexy, met deephouse- en funk-invloeden.

Na shows in Paradiso, Studio K en Blijburg is het tijd voor hun debuut album, welke naar verwachting dit najaar zal verschijnen.

Einstein Barbie

Einstein Barbie wordt in 2007 opgericht door dichteres Stella Bergsma. Zij vindt het leuk om te experimenteren met muziek, elementen bij elkaar te stoppen die je niet per se bij elkaar zou verwachten. En dat zorgt voor bijzondere muziek. Iets vertrouwds wat je nooit eerder hebt gehoord. Een beetje vreemd, maar wel erg lekker!

De Avonduren

In januari 2012 verscheen op het label Kytopia een verfrissend album: De Avonduren. Frontman Kapabel vertelt verhalen. Van vrolijke sprookjes tot duistere doemsenario’s. Het Vuurtorenvolk, Sjakie Schildpad en de GHR; het zijn slechts enkele karakters die aan bod komen. Muzikaal worden de verhalen vertolkt door Bram Hakkens (drums), Dibbe van Laarhoven (bas), Frank Wienk (percussie) en Niels Broos (toetsen). Live zien is een must!