De Avonden, VPRO's kunst- en cultuurprogramma op Radio 6 dat iedere weekdag te beluisteren is van 21.00 tot 23.00, verzorgt op het Boeken Festival een gevarieerd programma. John Irving, Arnon Grunberg en Wim Noordhoek worden geïnterviewd, Franca Treur en Herman Koch komen voorlezen en er wordt gedebatteerd over Multatuli. En dat zijn nog maar enkele voorbeelden.


Tijdens de intermezzo's tussen de programmaonderdelen verzorgen verschillende bands en artiesten in samenwerking met Poetracks muzikale bewerkingen van gedichten van Hans Verhagen.

16:00: Op het VPRO Boeken Festival presenteren Arnon Grunberg en Wim Noordhoek de bundel 'Waar ook ter wereld' met een weerslag van hun conversaties in de Avonden. Ze worden voor het eerst gezamenlijk geïnterviewd over hun gesprekken door Jeroen van Kan.

16:17: Poetracks 1, poëzie van Hans Verhagen op muziek gezet door Akward I (Djurre de Haan).

16:22: Het Andere Schap. Ze worden allemaal veel gelezen maar zelden besproken, wie zijn de schrijvers van het andere schap? Zijn de problemen en uitdagingen anders voor hen dan voor schrijvers voor literaire werken? Maarten Westerveen spreekt met Jan Kruse, schrijver voor Donald Duck, Chicklit schrijfster Chantal van Gastel, fantasy-auteur Thomas Olde Heuvelt en bestseller auteur van streekromans Gerda van Wageningen.

16:39: Poetracks 2. poëzie van Hans Verhagen op muziek gezet door Boef en De Gelogeerde Aap.

16:44: Gesprek met Anne Soldaat, Djurre de Haan, Boef En de Gelogeerde Aap
Over de poëzie van Hans Verhagen en hun vertaling naar muziek.

16:52: Anton de Goede in gesprek met literair criticus Arjan Peters over Heere Heeresma die vorig jaar op 79-jarige leeftijd overleed. Aanleiding is de Heere Heeresma-special van het periodiek Uitgelezen Boeken waarin 38 lezers, vrienden, familieleden en collega-schrijvers een eresaluut brengen aan Nederlands meest markante en minst bekroonde schrijver van de afgelopen decennia.

17:02: Ronelda Kamfer (Kaapstad, 1981) is een van de spannendste jonge Zuid-Afrikaanse dichters van dit moment. Zij is geboren en opgegroeid in Kaapstad. Als tiener begon ze met schrijven. Haar gedichten zijn waren al her en der gepubliceerd toen ze in 2008 debuteerde met de bundel Noudat Slapende Honde bij Kwela uitgevers. In 2009 ontving ze hiervoor de Eugene Marais prijs. Als invloeden op haar werk noemt Kamfer Charles Bukowski, Dylan Thomas, Antjie Krog en Adam Small. Op dit moment studeert ze aan de University of the Western Cape bij professor Antjie Krog. Jeroen van Kan praat met haar.

17:17: Drie Multatulikenners gaan in debat over het engagement van Nederlands' grootste 19e-eeuwse schrijver. Had hij werkelijk allerlei verheven idealen over de koloniale zaak of ging het hem slechts om eigen naam en faam?
olv Anton de Goede met Atte Jongstra, Saskia Pieterse en Hugo Brandt Corstius.

17:34: Poetracks 3, poëzie van Hans Verhagen op muziek gezet door Anne Soldaat.

17:39: John Irving is in Nederland voor zijn nieuwe boek In een mens, waarin de biseksuele hoofdpersoon Billy het tragikomische verhaal vertelt van zijn leven als ‘seksuele verdachte’. Maarten Westerveen praat met hem.

18:00 - 19:00: Voetlicht. Lotje IJzermans presenteert van 18.00 tot 19.00 een aflevering van VPRO's wekelijkse voordrachtsshow Voetlicht. Franca Treur, Hagar Peeters, Herman Koch en Elvis Peeters komen aan het woord en lezen voor. De muziek wordt verzorgd Anne Soldaat.