NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd 2016

Dit jaar roept de NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd ervaren en onervaren schrijvers op een verhaal bij het Boekenweekthema op te sturen. Het thema is dit jaar: 'Duitsland - Was ich noch zu sagen hätte.'

Dat mag zo breed zijn als je zelf wilt, als het maar iets met ons buurland te maken heeft. Voetbal, bier en bratwurst. Of Angela Merkel, Bertolt Brecht of de Berlijnse muur. Of iets heel anders.

Een vakjury kiest uit 50 geselecteerde verhalen de vijf beste. De winnaars zijn terug te zien in het televisieprogramma Iedereen Schrijft, dat wordt uitgezonden door de VPRO tijdens de Boekenweek: 14 tot en met 18 maart op NPO 2. Ook worden de winnende verhalen voorzien van muziek en voorgedragen op NPO Radio 4 in De Klassieken en Passaggio. Jeroen Krabbé, Nasrdin Dchar, Renate Dorrestein en Gaite Jansen lezen de verhalen voor.

Uit de vijf winnaars wordt ook nog eens één vakjurywinnaar gekozen. Deze wint een publicatie in het literaire tijdschrift De Gids en twee kaarten voor het Boekenbal op 11 maart. De vakjury bestaat uit schrijver Nelleke Noordervliet, schrijver/NRC-columnist Simone van Saarloos, uitgever/neerlandicus Paul Abels en redacteur van De Gids Dirk Vis.

Stuur je verhaal in voor 10 februari via het formulier op npo.nl/boekenweek. Het verhaal mag niet langer zijn dan 500 woorden.

De NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd is een samenwerking tussen NPO en Stichting CPNB.

In het kader van de Boekenweek zendt de VPRO de volgende programma's uit:

Van Kooten en De Bie Boekenweekspecial 
Zaterdag 12 maart, 20.25 uur, NPO 2

Nationale Boekenquiz
Maandag 14 t/m vrijdag 18 maart, 19.55 uur, NPO 2

Iedereen Schrijft
Maandag 14 t/m vrijdag 18 maart, 22.50 uur, NPO 2