Er waren ruim 250 inzendingen voor de eerste Bagagedrager. De jury kiest daaruit vijf kandidaten die kans maken op 2500 euro om hun reisplan te verwezenlijken. Wie dat zijn ziet u binnenkort op deze plek.

Jelle Brandt Corstius (1978), was correspondent in Rusland voor Trouw en maakte na zijn terugkeer een aantal series voor de VPRO televisie, zowel over Rusland als over India. Ook presenteerde hij twee seizoenen lang Zomergasten en schreef hij een aantal reisboeken.

Katja de Bruin (1968), werkt als boekenredacteur bij de VPRO Gids en is als organisator betrokken bij de Bob den Uyl Prijs. Ze schreef een boek over Achterwerk, waarvan ze vijftien jaar redacteur was, en over haar twee hobbyvarkens.

Karen van Dijk (1989), studeerde journalistiek, liep stages bij Holland Doc 24 en Metropolis en maakte verschillende korte documentaires. Als redacteur bij Dorst coördineert ze de redactie en werkt ze dagelijks aan nieuwe producties en items met jong schrijf-, illustratie- en televisietalent.

Jeroen van Bergeijk (1965), is journalist, schrijver en uitgever. Hij was van 1996 - 2002 correspondent in New York. Hij schreef onder meer het succesvolle reisboek Mijn Mercedes is niet te koop dat uitkwam in Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Zijn laatste boek heet Goudkoorts, of hoe ik dacht rijk te worden in de Australische outback. Van Bergeijk is medeoprichter van Fosfor, ’s lands eerste serieuze digitale boekenuitgeverij.