De inzendingen voor de derde editie van VPRO's Bagagedrager zullen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit schrijvers, programmamakers, journalisten en uitgevers. Samen zullen zij vijf genomineerden kiezen die hun reisplan nader mogen toelichten op diverse podia.

Nicolaas Veul (1984)

Nicolaas is documentaire- en programmamaker bij de VPRO en maakte onder andere de documentaireserie Oudtopia. Daarnaast presenteert hij het kinderprogramma Beestieboys bij Villa Achterwerk. Eind 2014 werd hij samen met zijn collega Tim den Besten door De Volkskrant uitgeroepen tot Talent van het jaar. Naast zijn tv-werk schreef Nicolaas ook voor De Volkskrant, Het Parool, Vice magazine en de VPRO Gids.

Julie Blussé (1987)​

Julie studeerde filosofie, Chinees en journalistiek. Ze werkte als redacteur onder andere bij het wetenschapsprogramma Labyrint en bij de China-redactie van RNW. Als redacteur bij VPRO Dorst werkt ze samen met de nieuwe generatie makers en journalisten aan de VPRO van de toekomst.

Laura Stek (1983)

Laura is vaste documentairemaker en co-presentator bij OVT (VPRO/Radio 1), maakt verhalen voor radioprogramma's als Plots en Woord en schrijft lange reportages voor Vrij Nederland. Daarnaast werkt ze ook aan online documentaire-projecten. Ze heeft een fascinatie voor randverschijnselen, subculturen en excentrieke eenlingen. Zowel in Nederland, als in den vreemde. 

Jeroen van Bergeijk (1965)

Jeroen is journalist, schrijver en uitgever. Hij was van 1996 tot 2002 correspondent in New York. Hij schreef onder meer het succesvolle reisboek Mijn Mercedes is niet te koop dat uitkwam in Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Zijn laatste boek heet Goudkoorts, of hoe ik dacht rijk te worden in de Australische outback. Van Bergeijk is medeoprichter van Fosfor, ’s lands eerste serieuze digitale uitgeverij.