Oproep

De VPRO roept jonge schrijvers en journalisten op een reisplan in te dienen voor de derde editie van de VPRO Bagagedrager.
Waar wil jij heen?

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de VPRO Bob den Uyl Prijs is eind 2012 de VPRO Bagagedrager gelanceerd, een aanmoedigingsprijs voor jonge (reis)schrijvers. Er werd massaal gereageerd. Uit honderden inzenders koos de jury uiteindelijk Elfie Tromp als winnaar van de eerste VPRO Bagagedrager. Elfie ging met haar moeder en zus in een auto vol Afghaanse windhonden naar een hondenshow in Boedapest. In 2015 zal haar tweede roman verschijnen, die zich ook afspeelt in de internationale hondenwereld.

In 2014 werd de tweede editie van de Bagagedrager gewonnen door Rasit Elibol. Rasit wilde met zijn jeugdvriend Okkie gaan kamperen in Frankrijk. Rasit en Okkie bleven als kind elke zomervakantie achter in Wormer terwijl hun vriendjes op vakantie waren.

Over hun vakantie schreef Rasit het verhaal Camping Blues dat door uitgeverij Fosfor als e-book is uitgegeven. Een fragment daarvan is in de VPRO Gids verschenen en is ook op deze website terug te lezen.
 

Oproep editie 2015


De VPRO roept jonge schrijvers en journalisten (tot 33 jaar) op een reisplan in te dienen voor de derde editie van de VPRO Bagagedrager.

Leg in maximaal 500 woorden uit waarom jouw reis gemaakt moet worden. De jury is gevoelig voor humor, avonturierszin, originaliteit en zelfspot.

De beste kandidaten mogen hun voorstel toelichten in een door de VPRO gemaakt filmpje. De winnaar krijgt 2500 euro om de reis te maken en schrijft een longread die als e-boek wordt uitgeven door uitgeverij Fosfor. Een korte versie verschijnt in de VPRO Gids.

Stuur jouw reisplan voor 1 februari naar
bagagedrager@vpro.nl