De jury van de vierde editie van de VPRO Bagagedrager bestaat uit een satiricus, een dichter, een journalist en een uitgever. Zij kiezen vijf genomineerden die hun reisplan verder mogen uitwerken.

daan windhorst

Daan Windhorst schrijft drama en satire voor film, theater en televisie, waaronder VPRO's Missie Aarde en De fractie. Samen met regisseur Ivo van Aart maakte hij televisieseries als Suspicous Minds. Aan een 1 april-grap over De Correspondent hield hij een functie bij diezelfde Correspondent en een eigen TED-talk over. In de zomer verschijnt zijn boek Gifjes, een bundel satirische verhalen.

 

Abdou Bouzerda

Abdou Bouzerda werkt als journalist voor het radioprogramma Bureau Buitenland. Ook schrijft hij voor Vrij Nederland en is hij als IS-expert in verschillende talkshows te gast geweest. Onlangs interviewde hij schrijver Fouad Laroui in de Halve Marathon.

Jeroen van Bergeijk

Jeroen van Bergeijk is journalist, schrijver en uitgever. Van 1996 tot 2002 was hij correspondent in New York. Hij schreef onder meer het reisboek Mijn Mercedes is niet te koop, dat uitkwam in Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Zijn laatste boek heet Goudkoorts, of hoe ik dacht rijk te worden in de Australische outback. Van Bergeijk is medeoprichter van Fosfor, ’s lands eerste serieuze digitale uitgeverij.

benieuwd naar eerdere winnaars?