Esther Gerritsen - Roxy

Esther Gerritsen is genomineerd met Roxy: 'een uiterst knappe roman die de lezer in de goede betekenis van het woord met gemengde gevoelens achterlaat.'

In aanloop naar de uitreiking van de Libris Literatuurprijs laten we iedere dag een ambassadeur aan het woord die één van de genomineerde boeken aanprijst. Donderdagnacht was dat cabaretier, schrijver en presentator Dolf Jansen. Met in zijn handen: de roman ‘Roxy’ van Esther Gerritsen.

Het menselijk tekort. Als er iemand is die dat met humor en in meesterlijke dialogen kan beschrijven dan is het Esther Gerritsen. 'Roxy' is de opvolger van Gerritsens gevierde roman 'Dorst', waarin ze haar personage Roxy - ondanks een gigantisch verlies - niet toestaat om te rouwen. Ze houdt zich sterk. Ze wil niet dat haar dochtertje slachtoffer wordt van haar verdriet en beschermt het kind tot het uiterste. Ondertussen raast de woede in haar hoofd. Roxy zoekt een vijand. Ze is een vulkaan die op uitbarsten staat. Pieter van der Wielen praat met Esther Gerritsen over haar nieuwe roman.