Gustaaf Peek - Godin, held

Gustaaf Peek is genomineerd met Godin, held: 'een zinnelijk boek, maar je doet het te kort als je het beschouwt als een boek dat alleen over seks gaat. Het gaat over het leven', aldus de jury.

In de aanloop naar de uitreiking van de Libris Literatuurprijs houdt in Nooit Meer Slapen iedere nacht een bekende schrijver een pleidooi voor één van de genomineerden van de prijs. Vrijdagnacht was dat Jan van Mersbergen over 'Godin, held' van Gustaaf Peek.

Schrijver Gustaaf Peek zag zijn derde roman 'Ik was Amerika (2010)' bekroond worden met de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de F. Bordewijk-prijs. Zijn nieuwe roman 'Godin, held' gaat over Tessa en Marius. Ze zijn hun hele leven verliefd. Soms zijn ze samen, soms niet. Jarenlang leven ze van geheime ontmoetingen in hotelkamers. Een romance met vele namen: bevlieging, affaire, obsessie. Dit is hun onverhulde verhaal, verteld van einde tot begin. Van de laatste aanraking tot de eerste ontmoeting, van het laatste woord tot de eerste blik. Pieter van der Wielen praat met Gustaaf Peek over het mysterieuze van de liefde.